Måla fönster

Ibland blir det nödvändigt att måla om sina fönster. Fönster utsätts för konstant vind och vatten år efter år. Om ett hus har träfönster går det inte att undvika att måla om träfönstren.

För bästa resultat av att måla träfönster bör du kontakta företag som kan detta hantverk. Be om offerter från flera företag som har fönstermålning som sin specialitet. För bästa möjliga resultat när fönster ska målas är förarbetet oerhört viktigt och det kräver de rätta kunskaperna.

All gammal färg ska tas bort och ett noggrant underarbete är grundförutsättningen för att ommålningen av fönstret ska bli perfekt. Det kräver en hel del tid att måla träfönster och därför är det en stor fördel om proffsen får lägga sitt yrkeskunnande på fönstren som ska målas. 

Oavsett om det är träfönster eller inte som ska målas känns det alltid bättre när kvalificerade hantverkare får göra jobbet. Låt en utbildad målare göra jobbet!

Inte bara en fråga om estetik

Visst är det härligt att måla om fönstren så att de återfår sin lyster? Det är som att hela utsidan av huset får nytt liv. Bara det estetiska i sig är skäl nog att utföra en fönstermålning men det finns även fler anledningar.

Efter åratal av regn och rusk mår träet runt våra fönster vanligtvis inte så bra. Om de från början blivit målade med en bra grundfärg som skyddat dem så kan de ha klarat sig bra, men i de fall där målerijobbet gjorts slarvigt kan det uppstå komplikationer med fuktskador och sprickor.

Att anlita en professionell målare som kan allt om utomhusmålning är det bästa sättet både få snygga fönster och skydda dem mot vädrets makter i åratal framöver. 

Spara pengar genom att jämföra

Det finns mängder av kompetenta målarfirmor, men de kan erbjuda lite olika prisförslag. Dessutom finns det olika typer av färger som kostar olika mycket. 

Det är med andra ord flera faktorer som spelar in i hur mycket ett måleriarbete kan komma att kosta dig i slutändan. Se därför till att jämföra alternativen noggrant och diskutera vilka materialval som är de rätta för det arbete som du vill ha utfört.

Du vet väl också att ROT-avdraget gäller för fönstermålning? Det betyder att det inte behöver bli särskilt kostsamt att anlita en målare, då ROT-avdraget sänker just arbetskostnaden. 

Våra senaste förfrågningar

  • Ulla-Britt och Tore bad om offert för Hem & Trädgård
    Ett äldre hus som är i behov av fasadmålning med "falu rödfärg", slamfärg. Två gavlar och en sida (resten av huset är målat, men vi pensionärer orkar inte slutföra). Även vindskivor behöver målas. Tacksam för offert.
  • Alexander bad om offert för Bygg & hantverkare - Målning & tapetsering
    Offert på arbete samt material till ca 110 kvm träfasad. 2 plans parhus. Tvätt och byte av några lockläkt på södersidan. Akrylatfärg.
  • Jörgen bad om offert för Bygg & hantverkare - Målning & tapetsering
    Målning av fasad + vindskivor
    1 sida + fönsterkupa (ca 30m2)
    1 fönsterkupa ca 10m2
    2 gavlar (tot ca 45-45m2)

    Fasaden är redan tvättad. Ställning eller lift eller stege behövs, ca 6m till taknock.
  • Marie bad om offert för Bygg & hantverkare - Målning & tapetsering
    Måla om fönster in och utvändigt. Bruna 3-glas aluminiumfönster ska bli vita. 11st och 2 altandörrar med fönster.
  • Helena bad om offert för Bygg & hantverkare - Målning & tapetsering
    Fasadmålning av äldre trähus, tidigare målat med linoljefärg. För mer information om önskat arbete kontakta mig på.
  • David bad om offert för Bygg & hantverkare - Målning & tapetsering
    Målning av 1 1/2 plans villa i central Handen inklusive rengöring/tvätt av fasad.
  • Ivan & Agnes bad om offert för Bygg & hantverkare - Målning & tapetsering
    Ommålning av fasad på en plans villa
  • Mats bad om offert för Bygg & hantverkare - Målning & tapetsering
    Måla rum ca 0kvm inomhus, väggar och tak.
    Måla hussockel ca 0,7x30m
    Måla träfasad garage ca 30 kvm, (kedjehus)

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.